Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Cherrytomaatjes gevuld met bagna cauda
snel te maken
Porties:
20
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Steelpan
Ingrediënten
▢
5
teentjes
knoflook
▢
1½
dl
melk
▢
20
cherrytomaten
ca. 1 bakje a 250 g
▢
1
blik
Ansjovis filets
48 g
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
1
eetlepel
walnotenolie
▢
10
g
roomboter
▢
20
kleine
croutons
zakje
Instructies
Voorbereiden
Knoflook pellen.
Melk aan de kook brengen en knoflookteentjes ca. 8 minuten zachtjes koken.
Intussen cherrytomaatjes wassen en met scherp mesje kapjes eraf snijden.
Tomaatjes uithollen en omgekeerd laten uitlekken op keukenpapier.
Bereiden
In keukenmachine knoflook, melk en ansjovis glad pureren.
Mengsel in steelpan verwarmen.
Olijf- en walnotenolie en boter toevoegen. Ansjovissaus ca. 3 minuten zachtjes doorkoken tot gladde, lichtgebonden saus.
Op smaak brengen met versgemalen peper.
Kerstomaatjes vullen met warme ansjovissaus.
Croutons erop leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Zowel warm als koud te serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk