Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gevulde krieltjes met haring
Porties:
24
stuks
Total time
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
krieltjes
panklare
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
2
theelepel
vloeibare honing
▢
1
sjalotje
▢
15
g
dille
verse
▢
2
haringen
Instructies
Voorbereiden:
Krieltjes onder koud stromend water afspoelen en in pan met weinig water in ca. 5 minuten beetgaar koken.
Intussen in kommetje olie, citroensap en honing door elkaar kloppen.
Sjalotje pellen, heel fijn snipperen en door marinade roeren.
Van dille 2 takjes bewaren voor garnering, rest van dille boven marinade fijn knippen.
Op smaak brengen met zout en versgemalen peper.
Krieltjes afgieten, in schaal doen, marinade erdoor scheppen.
Laten afkoelen.
Bereiden:
Haringfilets van staartjes lossnijden en elk in 6 stukjes snijden.
Krieltjes halveren.
Aan elk prikkertje achtereenvolgens onderste helft van krieltje, stukje haring met takje dille en bovenste helft van krieltje steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland