Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip-paprika yakitori
Snel te maken
Porties:
8
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
eetlepel(s)
Japanse sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
3
eetlepel(s)
medium dry sherry
cayennepeper
▢
250
g
kipfilet
▢
1
groene paprika
Instructies
Voorbereiden
Satéstokjes ca. 5 minuten in koud water weken.
In pannetje sojasaus met gembersiroop en sherry op hoog vuur ca. 2 minuten inkoken.
Op smaak brengen met (cayenne)peper.
Kip in blokjes van ca. 3 cm snijden.
Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes van ca. 3 cm snijden.
Kip en paprika om en om aan stokjes rijgen.
Tot gebruik in de koelkast bewaren.
Bereiden
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Van sausje 2 eetlepels achterhouden.
Spiesjes door rest van sausje wentelen.
Spiesjes boven bak ca. 10 cm onder grill in ca. 10 minuten rondom bruin roosteren tot kip gaar
is, tussentijds tweemaal draaien.
Stokjes uit grill op schaal leggen en achtergehouden saus erover schenken.
Warm of koud serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Oosters