Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Krokante spinazie-fillorolletjes
Porties:
20
stuks
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
10
vellen
fillobladerdeeg
pakje a 225 g, diepvries
▢
200
g
panklare spinazie
▢
1
ei
▢
50
g
versgeraspte Parmezaanse kaas
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
milde
▢
1
eierdooier
▢
2
eetlepel(s)
sesamzaad
Instructies
Voorbereiden
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien.
Spinazie heel fijn snijden en in kom doen.
Erdoor mengen: ei, ⅔ deel van kaas, 1 theelepel olie, zout en versgemalen peper.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Vellen fillodeeg op aanrecht uitspreiden en in lengte halveren.
Lapjes fillodeeg in de lengte in drieën vouwen, tot (20) lange repen ontstaan van ca. 3 cm breed.
Eerst één kant van deeg naar midden vouwen en dun bestrijken met olie.
Vervolgens andere zijkant erover vouwen en weer dun bestrijken met olie.
Aan korte kant van iedere deegreep ca. 1 eetlepel spinazievulling leggen.
Fillorepen strak om vulling vouwen tot stevige rolletjes.
Rolletjes op ingevette bakplaat leggen.
Eierdooier loskloppen met 1 eetlepel water.
Fillorolletjes ermee bestrijken.
Rest van kaas en sesamzaad erover strooien.
Fillorolletjes in ca. 20 minuten knapperig en goudbruin bakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm of lauwwarm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Groenten
Land van herkomst
Mediterraan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch