Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidig gemarineerde geitenkaas en olijven
Snel te maken
Porties:
8
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
plakken
geitenkaas
vers (a ca. 100 g)
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
rode peper
▢
2
takjes
oregano
▢
5
g
koriander
verse
▢
1
citroen
▢
1
pot
zwarte olijven
zonder pit 160 g
▢
2
deciliter
olijfolie
Instructies
Plakken geitenkaas elk in ca. 16 blokjes snijden.
Peperkorrels met bolle kant van eetlepel kneuzen.
Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden.
Peper wassen, halveren en zaadjes verwijderen.
Peper in kleine stukjes snijden.
Oreganoblaadjes van takjes nemen.
Koriander fijnknippen.
Citroen schoonboenen en kapjes eraf snijden.
Citroen in dunne plakken snijden en plakken in vieren snijden.
Olijven laten uitlekken.
In grote, platte schaal alle ingrediënten voorzichtig door elkaar scheppen. (Tot gebruik afgedekt bewaren.
Af en toe voorzichtig omscheppen.)
Tip:
Serveren met warm shoarmabrood of geroosterd (stok)brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Kaas
/
Tapas
Land van herkomst
Mediterraan