Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pangsit met garnalen en gehakt
Porties:
12
stuks
Total time
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
vellen
fillobladerdeeg
diepvries
▢
2
bosuitjes
▢
3
takjes
selderij
▢
1
bakje
roze garnalen
125 g
▢
100
g
rundergehakt
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1½
eetlepel
sambalsaus hot
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eiwit
▢
olie
om te frituren
Instructies
Voorbereiden:
Fillobladerdeeg in ca. 2 uur laten ontdooien.
Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
Selderij fijnknippen.
Garnalen fijnhakken.
In kom garnalen, bosui, selderij, gehakt, ketjap en sambalsaus goed door elkaar mengen.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Nogmaals doorkneden.
Plakjes fillodeeg op aanrecht uitspreiden en halveren.
Plakjes dubbelvouwen.
Eiwit loskloppen en elk fillovel ermee bestrijken.
In midden van elk deegplakje ca. 1 eetlepel vulling scheppen.
Deeg rond vulling omhoog vouwen en tot buideltje dichtdrukken.
Opstaande deegranden iets openvouwen.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Bereiden:
Frituurolie verhitten tot ca. 170 °C.
Helft van buideltjes in ca. 3 à 4 minuten gaar en goudbruin frituren. Op keukenpapier laten uitlekken.
Rest van buideltjes op zelfde manier frituren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Rundvlees
/
Vis
/
Vlees
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Thailand