Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schol met tomatentapenade
Snel te maken
Porties:
6
stuks
Total time
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
tomaten
▢
2
Ansjovis filets
blikje a 48 g
▢
1
theelepel
kappertjes
▢
8
zwarte olijven
zonder pit
▢
1
scholfilet
200 g, of tilapiafilet
▢
15
g
pijnboompitten
▢
6
basilicumblaadjes
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Tomaten wassen, in vieren delen en zaadjes verwijderen.
In keukenmachine ansjovis, kappertjes, olijven en tomaten mengen tot smeerbaar geheel.
Scholfilet insmeren met laagje tapenade.
Schol verdelen in ca. 6 stukjes ter grootte van lepelholte en pijnboompitjes erover verdelen.
Visamuses op bakplaat zetten en in ca. 7 minuten in midden van oven gaar laten worden.
Amuses op lepels leggen en garneren met basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Hapjes
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk