Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kaasfondue met tuinkruiden en rauwkost
AllerHande november 2003 / snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
Leerdammer kaas
▢
300
g
belegen boerenkaas
▢
1
teentje
knoflook
▢
300
ml
droge witte wijn
of groentebouillon, van tablet
▢
2
eetlepel(s)
maïzena
▢
3
eetlepel(s)
slagroom
▢
2
eetlepel(s)
fijne kruiden
diepvries, strooibusje
▢
nootmuskaat
versgeraspte
Instructies
Korst van beide kaassoorten snijden en kaas (in keukenmachine) grof raspen.
Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven.
Wijn of bouillon in fonduepan aan de kook brengen.
Vuur laag draaien en geraspte kaas in gedeelten met houten lepel erdoor roeren, tot alle kaas gesmolten is.
Maïzena losroeren met slagroom.
Maïzenapapje en kruiden door kaasmengsel roeren en nog 2-3 minuten zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.
Afwisselend stukjes groenten of brood aan (fondue)vork prikken en in kaasfondue dippen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch