Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zeewolffilet gegratineerd met cashewnoten
Portugees varkensvlees met schelpen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
zeewolffilet
▢
50
gram
sultanarozijn
▢
50
gram
cashewnoot
▢
50
gram
boter
▢
50
gram
broodkruim
wit
▢
Peper
▢
Zout
▢
2
stuks
appels
zure
▢
1
stuk
sjalot
▢
30
gram
bloem
▢
4
el.
olijfolie
▢
1
tl.
kerriepoeder
▢
3
dl.
visbouillon
▢
150
gram
prinsessenboon
Instructies
Zet de oven op de gril stand
Snijd de rozijnen met de cashewnoten in kleine stukjes en vermeng met de boter en het broodkruim en breng op smaak met peper en zout
Dep de zeewolf filets droog peper en zout de vis en beleg met de notenboter
Leg de zeewolf in een ovenschaal en gaar in ca 12 minuten de vis gaar
Schil de appel, snijd het klokhuis eruit en snijd de appel in blokjes
Pel de sjalotten en snipper deze
Verhit de olijfolie en fruit hierin de sjalotjes voeg de kerrie poeder en de bloem toe
Giet de visbouillon bij het kerrie mengsel en breng al roerend aan de kook
Laat even doorkoken en voeg de appel en de prinsessenboontjes toe
Breng op smaak met peper en zout
Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
Garneer met schijfjes citroen.
Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Nederland