Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekarameliseerde zalm met crème van gegrilde broccoli
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
broccoliroosjes
▢
25
g
boter
▢
1
ui
grofgesneden
▢
5
teentjes
knoflook
1 fijngehakt en 4 in dunne plakjes
▢
500
ml
groentebouillon
van tablet
▢
300
g
zalmfilet
▢
100
ml
olijfolie
▢
3
eetlepel(s)
lichtbruine basterdsuiker
▢
1
limoen
geperst
▢
1
eetlepel
sojasaus
▢
75
ml
crème fraîche
▢
1
uitje
fijngesnipperd
▢
250
g
zwarte tagliatelle
Instructies
Verhit de grillpan voor.
Leg de broccoliroosjes in de pan en grill ze kort tot er een mooie grillstreep ontstaat.
Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de grofgesneden ui en het fijngehakte teentje knoflook.
Voeg de gegrilde broccoli en de groentebouillon toe en kook alles zachtjes gaar.
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de zalm alleen aan de onderzijde 2-3 minuten.
Meng intussen de basterdsuiker met naar smaak limoensap en sojasaus en bestrijk de bovenkant van de stukjes zalm hiermee.
Verhit wat olijfolie in een klein pannetje en frituur de knoflookplakjes hierin lichtbruin en krokant.
Laat de knoflookchips op keukenpapier uitlekken.
Laat de broccoli uitlekken.
Pureer het broccolimengsel met naar smaak crème fraîche in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
Kook de zwarte pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het fijngesnipperde uitje.
Schep de rode peper en de uitgelekte zwarte pasta erdoor.
Laat de suiker op de zalm met behulp van de brûléebrander karameliseren.
Of verhit de grill van de oven op de hoogste stand en laat de suiker onder de grill snel karameliseren.
Schep een spiegeltje van broccolicrème in het midden van vier borden.
Leg daarop een stukje zalm.
Draai met een vork een bundeltje van de pasta en leg dit ernaast.
Strooi de knoflookchips over de pasta.
Serveer de rest van de broccolicrème en de zwarte pasta erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm
Land van herkomst
Italië