Verhit de boter in een pan en fruit de uien licht aan.
Voeg het gehakt toe en maak het rul met een vork.
Ca. 7 minuten laten braden op niet te groot vuur, regelmatig omscheppen.
Voeg de blikjes tomatenpuree toe, de laurierbladen, azijn en een beetje water.
Breng aan de kook en laat op klein vuur nog even garen; deksel op de pan.
Breng op smaak met zout en peper.
Maak ondertussen de prei schoon, snijd hem klein en stoof in weinig water met een beetje zout beetgaar in ca. 10 minuten
Laat uitlekken in het vergiet.
Vet een vuurvaste schaal in en leg hierin de gestoofde prei.
Vervolgens het gehakt met de tomatensaus, verwijder de laurierbladen.
Tot slot de aardappelpuree erover verdelen.
Bestrooi met het paneermeel en de gemalen kaas.
Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ca. 20 minuten bakken bij 200°c totdat de kaas geheel gesmolten is en zich een bruin korstje heeft gevormd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
i.p.v. tomatensaus probeer ook eens een bechamel-kaassaus of een bechamelsaus, waaraan
wat azijn en peper is toegevoegd.