Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde kalkoenfilet met frisse bleekselderijsalade
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
kalkoenfilet
in gelijke plakken
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
citroen
rasp ervan
▢
50
g
walnoten
grof gehakt en geroosterd
▢
6
stengels
bleekselderij
in smalle boogjes
▢
1
appels
geschild en in blokjes
▢
1
sinaasappel
in partjes
▢
75
g
blauwe kaas
verbrokkeld (roquefort of danish blue)
voor de dressing
▢
2
eetlepel(s)
mayonaise
▢
1
eetlepel(s)
magere yoghurt
▢
1
theelepel
dijon mosterd
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
Instructies
Wrijf de plakken kalkoen in met zout, peper en olijfolie.
Bestrooi ze rondom met citroenrasp.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Rooster de walnoten in een droge hete koekenpan ca 1 minuut.
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de bleekselderij met het fruit, noten, kaas en dressing.
Bak of grill de kalkoen in ca 3 minuten per kant.
Serveer de salade erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: vervang de walnoten door geroosterde pijnboompitten.
Variatietip: Neem in plaats van blauwe kaas door zachte geitenkaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Kalkoen