Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zalmsteaks met zoutvlokken
snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
kruimige
pofaardappels
▢
1
bos
bospeen
▢
1
zakje
verse bieslook
20 g
▢
1
bekertje
zure room
125 ml
▢
4
zalmsteaks
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
zoutvlokken
flakes, pak à 200 g
Instructies
Aardappels schoonboenen en met vork inprikken.
Op keukenpapier in magnetron op vol vermogen (700 watt) in 10-12 minuten (afhankelijk van grootte) bijna gaar laten worden.
Aardappels in keukenhand doek verpakken en 10 minuten laten nagaren.
Bospeen schoonmaken en in 10 minuten gaarkoken.
Bieslook fijnknippen en door zure room roeren.
Met zout en peper op smaak brengen.
Zalmsteaks met peper bestrooien en met olie besmeren.
Grillpan verhitten en zalm in 5 minuten vanbuiten bruin en vanbinnen rosé bakken.
Op vier borden bospeen en aardappels verdelen.
Aardappels open snijden en met roommengsel vullen.
Zalm ernaast leggen en ruim met zoutvlokken bestrooien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm