Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aiglefin à la Normande
Normandische schelvis
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
dikke moten
schelvis
▢
2
l
kokkels
▢
¼
l
droge cider
▢
100
g
garnalen
▢
150
g
champignons
▢
zeezout
▢
4
sjalotjes
▢
100
g
boter
▢
2
dl
slagroom
▢
40
g
bloem
▢
1
glaasje
calvados
▢
zout
▢
peper
Instructies
Laat de kokkels gedurende een uur weken in water met veel zeezout.
Laat ze uitlekken, borstel ze schoon en kook ze in een grote pan onder vaak schudden tot ze open zijn.
Laat ze uitlekken en hou ze warm.
Zeef het vocht door een doek om er eventueel zand uit te halen.
Was de moten vis.
Droog ze en bestrooi ze met peper en zout.
Leg ze zij aan zij in een ovenvaste schaal.
Zet de oven op 170ºC.
Geef over de vis de cider en het kookvocht van de kokkels.
Zet de schaal 20 minuten in de oven.
Maal 1/3 deel van de garnalen fijn in de mixer en meng het door 30 g boter.
Stamp het tot een homogene massa.
Hak de sjalotjes.
Stoof ze zachtjes in 40 g boter, met het deksel op de pan zodat ze nauwelijks kleuren.
Laat de moten visuitlekken,leg ze op een voorverwarmde dienschaal en hou ze warm.
Zeef het kookvocht door een fijne zeef.
Laat het inkoken tot er 1/3 l over is.
Voeg de bloem bij de sjalotjes, zodat er een roux ontstaat.
Meng deze goed door en geef er dan het ingekookte vocht bij.
Laat 10 minuten zachtjes koken.
Haal de kokkkels uit hun schelpen.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Bak deze in wat boter.
Smelt de rest van de boter in een pan.
Voeg de rest van de garnalen erbij en flambeer deze met de calavados.
Wanneer de saus klaar is voegen we de slagroom toe en laten nog even koken, onder
voortdurend roeren met de garde.
Voeg hier dan de champignons bij en de garnalen met hun kookvocht en de kokkels.
Warm dit nog even door en voeg als laatste de garnalenboter toe.
Schenk de saus over de vis en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Frankrijk