Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anguille à la Goulandaise
paling goulandaise
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
paling
▢
200
g
uitjes
kleine
▢
200
g
champignons
▢
3
dl
droge witte wijn
▢
1
dl
kalfsbouillon
▢
1
dl
slagroom
▢
1
prei
▢
100
g
boter
▢
basilicum
▢
1
eierdooier
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak de paling schoon en snij in stukken van 7 cm.
Schil de uitjes en leg ze 2 minuten in kokend water.
Laat ze uitlekken.
Maak de champignons schoon.
Smelt 100 g boter in een pannetje.
Bak hierin de uitjes, champignons en de vis even flink aan.
Voeg de wijn en bouillon toe.
Maak de prei schoon en snij hem in stokjes als lucifers.
Hak ook wat basilicum fijn.
Voeg beide toe aan de saus samen met wat peper en zout.
Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
Roer de eierdooier door de slagroom en voeg dit mengsel, van het vuur af, toe aan de rest.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis