Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anguille au vert
paling in het groen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
paling
▢
4
sneden
witbrood
▢
2½
dl
witte wijn
▢
100
g
zuring
▢
100
g
spinazie
▢
tijmpoeder
▢
laurierpoeder
▢
80
boter
▢
2
eierdooiers
▢
1
citroen
▢
dragon
▢
peterselie
▢
salie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was en hak wat peterselie, dragon en salie fijn.
Was de zuring en spinazie en hak ze grof.
Maak de paling schoon en snij ze in moten van 7 cm.
Smelt de boter in een pan en bak hierin de paling.
Zet het vuur klein en voeg zuring en spinazie toe.
Laat deze zachtjes smelten.
Als ze tot puree zijn vergaan, voeg dan de wijn, tijm, laurier en gehakte peterselie, dragon en salie toe.
Breng op smaak met zout en peper en laat 15 minuten sudderen.
Snij de sneetjes witbrood doormidden en bak ze in boter bruin.
Hou ze warm.
Klop de dooiers los met een beetje van de warme saus en voeg dit mengsel bij de rest van de saus die nu niet meer mag koken.
Laat even binden, maar zorg ervoor dat de saus niet meer gaat koken.
Deponeer de stukken paling op de gebakken broodjes.
Schenk er wat dikke saus over en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis