Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Anguille aux fine herbes
: paling met tuinkruiden
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
paling
▢
200
g
zuring
▢
25
g
peterselie
▢
3
blaadjes
salie
▢
½
dl
witte wijn
▢
1
citroen
▢
3
sjalotjes
▢
25
g
kervel
▢
75
g
boter
▢
25
g
citroenkruid
▢
2½
dl
visbouillon
▢
zout
▢
peper
Instructies
Snij de paling in moten van 7 cm.
Was deze goed en laat uitlekken.
Hak de sjalotjes fijn.
Hak ook alle kruiden fijn.
Smelt 75 g boter in een pannetje en laat hierin alle gehakte kruiden en de sjalot zachtjes smelten.
Voeg dan de stukken paling, wijn en bouillon toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Meng het geheel goed en breng aan de kook.
Laat 7 minuten zachtjes koken.
Voeg dan het sap van de citroen toe.
Verwarm nog even en doe het op een voorverwarmde dienschaal.
Bewaar deze 15 minuten warm en serveer dan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis