Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Civet de lièvre aux pruneaux
hazepeper met pruimen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
kleine uitjes
▢
1
haas
▢
50
g
boter
▢
250
g
gedroogde pruimen
▢
zout
▢
peper
▢
1
glaasje
cognac
▢
100
g
mager gerookt spek
▢
1
fles rode wijn
Instructies
Snij de haas in stukken.
Schil de uitjes en snij ze in ringen.
Doe de haas in een kom, geef er de uien bij, schenk er de wijn en de cognac over en laat 12 uur marineren.
Ontpit de pruimen.
Laat deze 12 uur wellen in koud water.
Haal de stukken haas uit de marinade.
Snij het spek in kleine brunoise.
Smelt de boter in een pan, voeg de stukjes spek toe en sauteer deze even aan.
Voeg dan de stukken haas toe en sauteer deze bruin.
Geef er dan de marinade over, doe de deksel op de pan en laat 15 minuten koken.
Haal dan de haas uit de pan, passeer de marinade en houd de uien apart.
Doe de haas met de uien weer in de pan en geef er zout en peper over.
Giet de pruimen af en voeg deze bij de haas.
Voeg er dan de gepasseerde saus bij en laat op klein vuur 35 minuten zachtjes koken.
Geef de hazepeper in een voorverwarmde dienschaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
Frankrijk