Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Escalopes de veau aux epinards
kalfslapjes met spinazie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kalfslapjes
▢
80
g
boter
▢
1½
kg
spinazie
▢
tomatenketchup
▢
2
teentjes
knoflook
▢
olie
▢
½
dl
witte wijn
▢
1
wortel
▢
1
ui
▢
20
g
bloem
▢
2½
dl
bouillon
▢
tomatenpuree
▢
1
bouquet garni
▢
1
dl
madera
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was de spinazie zorgvuldig.
Kook ze met aanhangend water en zout gedurende 5 minuten.
Laat ze goed uitlekken.
Verhit wat olie in een pan.
Schil de knoflook en pers die uit in de olie.
Geef er de spinazie bij.
Laat even sauteren onder roeren en voeg dan 1 dl tomatenketchup toe.
Laat op zacht vuur 30 minuten sudderen.
Schil ui en wortel.
Hak de ui fijn en snij de wortel in kleine brunoise.
Smelt 40 g boter in een pan, voeg ui en wortel erbij en laat het 10 minuten sauteren.
Geef er de bloem bij, roer ze er door en laat ze kleur krijgen.
Deglaseer dan met de bouillon en geef er een eetlepel tomatenpuree bij en het bouquet garni.
Geef er de helft van de madera bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Strooi zout en peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 7 minuten per kant.
Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
Deglaseer de braadboter af met de wijn en de rest van de madera, schraap alle aanbaksels goed los en voeg het vocht bij de saus.
Druk deze door een zeef, verwarm ze nog even, breng ze op smaak met peper en zout en schenk ze over de kalfslapjes.
Leg de spinazie rondom de kalfslapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kalfsvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk