Escalopes de veau aux epinards

kalfslapjes met spinazie
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfslapjes
  • 80 g boter
  • kg spinazie
  • tomatenketchup
  • 2 teentjes knoflook
  • olie
  • ½ dl witte wijn
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 20 g bloem
  • dl bouillon
  • tomatenpuree
  • 1 bouquet garni
  • 1 dl madera
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de spinazie zorgvuldig.
  • Kook ze met aanhangend water en zout gedurende 5 minuten.
  • Laat ze goed uitlekken.
  • Verhit wat olie in een pan.
  • Schil de knoflook en pers die uit in de olie.
  • Geef er de spinazie bij.
  • Laat even sauteren onder roeren en voeg dan 1 dl tomatenketchup toe.
  • Laat op zacht vuur 30 minuten sudderen.
  • Schil ui en wortel.
  • Hak de ui fijn en snij de wortel in kleine brunoise.
  • Smelt 40 g boter in een pan, voeg ui en wortel erbij en laat het 10 minuten sauteren.
  • Geef er de bloem bij, roer ze er door en laat ze kleur krijgen.
  • Deglaseer dan met de bouillon en geef er een eetlepel tomatenpuree bij en het bouquet garni.
  • Geef er de helft van de madera bij en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Strooi zout en peper over de kalfslapjes, smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin de kalfslapjes gedurende 7 minuten per kant.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm op een voorverwarmde dienschaal.
  • Deglaseer de braadboter af met de wijn en de rest van de madera, schraap alle aanbaksels goed los en voeg het vocht bij de saus.
  • Druk deze door een zeef, verwarm ze nog even, breng ze op smaak met peper en zout en schenk ze over de kalfslapjes.
  • Leg de spinazie rondom de kalfslapjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk