Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Glace aux pêches
perzikenijs
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
perziken
▢
3
dl
slagroom
▢
1
eetlepel
kirsch
▢
200
g
poedersuiker
▢
½
citroen
▢
2
eieren
Instructies
Schil de perziken, snij doormidden en verwijder de pitten.
Druk ze door een zeef en geef er onmiddelijk het citroensap en kirsch over.
Roer er 150 g suiker door.
Klop de slagroom stijf.
Scheid de eiwitten van de gelen.(de dooiers worden niet gebruikt)
Klop de eiwitten sttijf en zodra ze schuimig beginnen te worden voegen we beetje bij beetje de rest van de suiker toe.
Werk de slagroom door de vruchtenpuree en daarna de stijfgeslagen eiwitten.
Doe de compositie in een vorm en laat in de vriezer bevriezen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
IJs
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk