Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fazant op z'n Offenburgs
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fazantenhen
▢
peper
▢
zout
▢
4
eetlepels
ganzenvet
▢
1
gesnipperde ui
▢
1
goudreinet in partjes
▢
500
g
wijnzuurkool
▢
¼
l
Grauburgunder
Tokay pinot gris in de Elzas
▢
1
teentje
knoflook
uitgeperst
▢
50
g
winterwortel
in plakken
▢
8
jeneverbessen
▢
125
g
muskaatdruiven
Instructies
Wrijf de fazant in met peper en zout en bak hem op matig vuur in het ganzenvet rondom bruin.
Doe 1 eetlepel van het braadvet over in een kleine pan.
Laat de fazant onder af en toe keren in 1 uur en een kwartier zachtjes gaar braden.
Fruit de ui met de appel zachtjes in het vet in de kleine pan.
Voeg de uitgeknepen zuurkool met de wijn, de knoflook, de wortel en de jeneverbessen toe en stoof het geheel zeker 1 uur onder deksel heel zacht.
Schep af en toe om om aanbranden te voorkomen.
Schep de gare zuurkool op een platte vuurvaste schotel en leg de fazant erop.
Schep het braadvet erover en garneer met de gewassen, gehalveerde en ontpitte druiven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Hierbij aardappelpuree (Kartoffelbrei) met veel nootmuskaat.
En... Vergeet de rest van de Grauburgunder niet!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Duitsland