Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gestoofde haas van Andorra
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
hazenbouten
opgebonden
▢
5
dl
witte wijn
▢
1
ui
gepeld
▢
1
laurierblad
▢
½
kaneelstokje
▢
½
muskaatnoot
▢
zwarte peper
veel
▢
zout
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
50
g
kippenlever of eendenlever
▢
30
g
amandelschaafsel
geroosterd en gemalen
▢
20
g
geraspte bittere chocola
Voor de garnering:
▢
gehakte
peterselie
▢
geroosterd amandelschaafsel
Voor de trinxat is nodig:
▢
250
g
gesneden savooiekool
▢
250
g
geschilde aardappelen
▢
zout
▢
6
plakjes
ontbijtspek
▢
olijfolie
▢
1
uitgeknepen teen knoflook
Instructies
Marineer de bouten een nachtje in de wijn tot en met noot.
Droog ze af, peper en zout ze en bak ze in de olie rondom lichtbruin.
Schenk de marinade erbij en stoof onder een deksel 2½ uur.
Roer af en toe.
Bak voor de picada (van picar verpulveren) de levers zonder vellen in wat olie gaar.
Pureer ze en meng ze dan met de amandelen en de chocola in een mengbeker.
Voeg het stoofvocht zonder de ui en de kruiderij toe, maak er met een staafmixer een gladde saus van en stoof die een kwartier met de haas mee.
Garneer het vlees garneren.
Geef er een rode Rioja bij.
Voor de trinxat
Kook de kool en de aardappelen apart gaar.
Knijp de kool uit, meng hem met de geprakte aardappelen en zout en vorm er 6 koekjes van.
Bak het spek in een anti-aanbakpan knapperig in de olie.
Neem het spek uit de pan en doe de knoflook met de koekjes erin.
Bak ze aan weerszijden bruin en serveer ze met het spek erbovenop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
/
Wild
Land van herkomst
Spanje