Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Drie vissen in court bouillon
Porties:
4
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de bouillon:
▢
3
wortelen
▢
1
prei
▢
1
tak
selderij
▢
4
sjalotten
▢
1
kleine
venkelknol
▢
1
klein
stukje gember
▢
1
kruidentuiltje
tijm, laurier, peterselie
▢
zout
▢
peper
▢
½
liter
water
▢
½
liter
witte wijn
En verder:
▢
4
moten kabeljauw
▢
4
moten schorpioenvis
▢
4
moten zalm
Instructies
De bouillon:
Maak de wortelen, de prei, de sjalotten en de selderij schoon en snijd ze fijn.
Maak de venkelknol schoon en snijd hem in reepjes.
Doe alle groenten in een pan met de gember, het kruidentuiltje, zout en peper.
Giet er het water en de wijn bij, breng het aan de kook en laat het 20 minuten pruttelen.
Pocheer de vismoten afhankelijk van de grootte 6-8 minuten in de court-bouillon.
Serveer per persoon een moot van elke vis in een diep bord met de courtbouillon en de daarin gekookte groenten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Desgewenst kunt u vlak voor het serveren nog een geutje room bij de bouillon voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Groenten
/
Vis
Land van herkomst
België