Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Faisan de la Forestière
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
fazant
geplukte en uitgehangen
▢
kruiden uit het bos
▢
champignons
zoals de hand ze vindt
▢
truffel
▢
peterselie
▢
peper
▢
zout
▢
rode wijn
▢
boter
▢
bloem
Instructies
Versnijd de fazant.
Veeg de champignons af, snijd ze in gelijke delen, bak ze in hete olie aan en laat ze
uitdruipen.
Bestrooi de fazantdelen met peper en braad ze aan.
Voeg bloem toe, braad verder en meng er bouillon
en rode wijn door. Strooi er kruiden en zout over.
Laat het geheel lichtjes inkoken en stoof de fazant op zacht vuur of in een warme oven.
Neem de fazantdelen dan uit het vocht en houd ze op een hoekje van het fornuis warm.
Laat de saus inkoken en voeg de champignons,eventueel truffel en kruiden toe.
Serveer er gepofte aardappel en kastanjepuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
/
Wild
Land van herkomst
België