Faisan de la Forestière

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 fazant geplukte en uitgehangen
  • kruiden uit het bos
  • champignons zoals de hand ze vindt
  • truffel
  • peterselie
  • peper
  • zout
  • rode wijn
  • boter
  • bloem

Instructies

  • Versnijd de fazant.
  • Veeg de champignons af, snijd ze in gelijke delen, bak ze in hete olie aan en laat ze
  • uitdruipen.
  • Bestrooi de fazantdelen met peper en braad ze aan.
  • Voeg bloem toe, braad verder en meng er bouillon
  • en rode wijn door. Strooi er kruiden en zout over.
  • Laat het geheel lichtjes inkoken en stoof de fazant op zacht vuur of in een warme oven.
  • Neem de fazantdelen dan uit het vocht en houd ze op een hoekje van het fornuis warm.
  • Laat de saus inkoken en voeg de champignons,eventueel truffel en kruiden toe.
  • Serveer er gepofte aardappel en kastanjepuree bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Wild
Land van herkomst België