Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Koude Mousse van eieren
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
hardgekookte eieren
▢
¼
liter
room
▢
¼
liter
bouillon
▢
1
theelepel
gelatine
▢
1
lepel
Harvey’s sauce
▢
1
lepel
Anchovy sauce
▢
1
dessertlepel
▢
Worcester sauce
▢
zout
▢
peper
▢
paprika
Instructies
Kook de eieren, maak 1 liter sterke bouillon en voeg er de opgeloste gelatine bij.
Wrijf de eierdooiers door een zeef en hak het wit fijn.
Doe bij de eierdooiers de gekruide sausen, peper, zout en eventueel wat paprika.
Voeg de aspic, als deze begint af te koelen, bij de dooiers.
Als deze massa begint stijf te worden, doe er de luchtig-geslagen room bij en tenslotte het wit van de eieren.
Versier deze schotel met b.v. garnalen, komkommer enz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
Land van herkomst
Engeland