Koude Mousse van eieren

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 hardgekookte eieren
  • ¼ liter room
  • ¼ liter bouillon
  • 1 theelepel gelatine
  • 1 lepel Harvey’s sauce
  • 1 lepel Anchovy sauce
  • 1 dessertlepel
  • Worcester sauce
  • zout
  • peper
  • paprika

Instructies

  • Kook de eieren, maak 1 liter sterke bouillon en voeg er de opgeloste gelatine bij.
  • Wrijf de eierdooiers door een zeef en hak het wit fijn.
  • Doe bij de eierdooiers de gekruide sausen, peper, zout en eventueel wat paprika.
  • Voeg de aspic, als deze begint af te koelen, bij de dooiers.
  • Als deze massa begint stijf te worden, doe er de luchtig-geslagen room bij en tenslotte het wit van de eieren.
  • Versier deze schotel met b.v. garnalen, komkommer enz.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei
Land van herkomst Engeland