Laat 2 konijnen in stukken snijden en zet ze gedurende een 1 uur in water met zout in de week.
Breng net genoeg water aan de kook om ze te bedekken [ongeveer 1 liter] en laat ze zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn.
Maak nu de volgende saus:
Fruit in een braadpan 1 ons vet bruin met 1 ons meel.
Werk dit goed door elkaar met de achterkant van een lepel, wees voorzichtig dat het niet brandt.
Voeg hier dan telkens een klein beetje water van de konijnen bij, meng het steeds goed door elkaar.
Dit water maakt de jus wat donkerder van kleur.
Als U nu een mooie donkerbruine saus gekregen hebt, giet deze dan over de stukken konijn, die hierdoor net bedekt worden.
Voeg hier dan bij i theelepeltje kruidnagelpoeder, 4 lepels azijn, 4 lepels flink vol met suiker, peper en zout naar smaak en laat alles zachtjes sudderen tot het konijn vanzelf bijna van de botten valt.