Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Hazepeper van verse haas
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
haas
of de resten ervan,
▢
2
ons
boter
▢
1
ons
sjalotten
▢
1
ons
bloem
▢
1
liter
bouillon
▢
2½
liter
rode wijn
▢
1
fles
azijn
▢
1
ons
suiker
▢
een weinig
cayenne peper
▢
zout
▢
2
kruidnagelen
▢
1
laurierblad
Instructies
Hak de haas in 10 a 12 stukken; bedek hem met de azijn en laat hem een nacht zo staan
Leg de stukken daarna op een vergiet.
Braad ze in 1½ ons boter 15 minuten.
Fruit de overige boter met de uien bruin.
Voeg de bloem toe en fruit deze eveneens bruin;
Voeg dan de bouillon, de rode wijn en 2 deciliter van de azijn waarin dehaas gestaan heeft toe.
Laat dit alles 10 minuten doorkoken.
Voeg de saus bij de gebraden stukken haas met zout, peper, suiker, kruidnagelen en laurierblad.
Laat hem goed dichtgedekt 1 uur stoven.
Naar verkiezing kan men ook nog 1 of 2 lepels soja bij de haas doen.
Als de haas gaar is, neemt men hem uit de saus en giet deze door een fijne zeef weer over de haas.
Notities / Tips / Wijnadvies
recept uit een kookboek van 1890
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
/
Wild