Hazepeper van verse haas
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Ingrediënten
- 1 haas of de resten ervan,
- 2 ons boter
- 1 ons sjalotten
- 1 ons bloem
- 1 liter bouillon
- 2½ liter rode wijn
- 1 fles azijn
- 1 ons suiker
- een weinig cayenne peper
- zout
- 2 kruidnagelen
- 1 laurierblad
Instructies
- Hak de haas in 10 a 12 stukken; bedek hem met de azijn en laat hem een nacht zo staan
- Leg de stukken daarna op een vergiet.
- Braad ze in 1½ ons boter 15 minuten.
- Fruit de overige boter met de uien bruin.
- Voeg de bloem toe en fruit deze eveneens bruin;
- Voeg dan de bouillon, de rode wijn en 2 deciliter van de azijn waarin dehaas gestaan heeft toe.
- Laat dit alles 10 minuten doorkoken.
- Voeg de saus bij de gebraden stukken haas met zout, peper, suiker, kruidnagelen en laurierblad.
- Laat hem goed dichtgedekt 1 uur stoven.
- Naar verkiezing kan men ook nog 1 of 2 lepels soja bij de haas doen.
- Als de haas gaar is, neemt men hem uit de saus en giet deze door een fijne zeef weer over de haas.
Notities / Tips / Wijnadvies
recept uit een kookboek van 1890