Hazepeper van verse haas

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 haas of de resten ervan,
  • 2 ons boter
  • 1 ons sjalotten
  • 1 ons bloem
  • 1 liter bouillon
  • liter rode wijn
  • 1 fles azijn
  • 1 ons suiker
  • een weinig cayenne peper
  • zout
  • 2 kruidnagelen
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Hak de haas in 10 a 12 stukken; bedek hem met de azijn en laat hem een nacht zo staan
  • Leg de stukken daarna op een vergiet.
  • Braad ze in 1½ ons boter 15 minuten.
  • Fruit de overige boter met de uien bruin.
  • Voeg de bloem toe en fruit deze eveneens bruin;
  • Voeg dan de bouillon, de rode wijn en 2 deciliter van de azijn waarin dehaas gestaan heeft toe.
  • Laat dit alles 10 minuten doorkoken.
  • Voeg de saus bij de gebraden stukken haas met zout, peper, suiker, kruidnagelen en laurierblad.
  • Laat hem goed dichtgedekt 1 uur stoven.
  • Naar verkiezing kan men ook nog 1 of 2 lepels soja bij de haas doen.
  • Als de haas gaar is, neemt men hem uit de saus en giet deze door een fijne zeef weer over de haas.

Notities / Tips / Wijnadvies

recept uit een kookboek van 1890
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees / Wild