Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde zalm
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stuk
zalm
van ± 1 kg ,uit het dikste van de
▢
vis
▢
4
eetlepels
grof zout
▢
2
eetlepels
fijne suiker
▢
1
eetlepel
geplette peper
▢
1
dik
bosje dille
Instructies
Verwijder het vel van de vis.
Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
plakjes.
Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België