Gemarineerde zalm

Porties: 8 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stuk zalm van ± 1 kg ,uit het dikste van de
  • vis
  • 4 eetlepels grof zout
  • 2 eetlepels fijne suiker
  • 1 eetlepel geplette peper
  • 1 dik bosje dille

Instructies

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm
Land van herkomst België