Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde zalm in Hollandse saus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het gerecht:
▢
520
gr
zalmfilet
▢
1
citroen
▢
1
kruidentuiltje
tijm, laurier,
▢
peterseliestaarten
▢
water
▢
peper
▢
zout
Voor de saus:
▢
4
eigelen
▢
cayennepeper
▢
1
citroen
het sap er van
▢
500
gr
boter
gesmolten
eventueel:
▢
een scheutje
room
Instructies
Verdeel de zalm in porties van 130 gram en kook ze samen met wat citroensap en het
kruidentuiltje in water zachtjes gaar.
Kruid met peper en zout.
De basis van de saus is geklaarde boter.
Smelt de boter en laat die even borrelen.
Laat even staan, zodat de vaste stoffen bezinken.
Giet alleen de heldere boter af.
Klop de eigelen samen met het citroensap op en doe er een mespuntje cayennepeper en een weinig water bij.
Zet het mengsel op een zacht vuurtje en controleer al kloppend de dikte.
Het mengsel mag niet koken.
Als het kookpunt nadert, kunt u er de room aan toevoegen.
Giet de geklaarde boter erbij en klop langzaam in dezelfde richting.
Controleer de smaak, kruid eventueel bij met zout en cayennepeper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als garnituur kunt u een half maantje van gebakken bladerdeeg nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België