Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde zalm met groene pepersaus
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
moten
verse zalm
▢
1
glas
droge witte wijn
▢
1
glas
court-bouillon
voor vis of visfumet
Voor de saus:
▢
3
eetlepels
melk
afgeroomde
▢
1
eetlepel
groene peperkorrels
Voor het garnituur:
▢
tomaten
▢
peterselie
Instructies
Pocheer de zalm 10 minuten in de court-bouillon met de wijn.
Laat de vis uitlekken en houd hem warm.
Laat het kookvocht inkoken, voeg er de melk en de peper bij en laat verder inkoken tot een smeuïge saus.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Overgiet de vis met die saus en versier met een roosje van tomaat en gehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
U kunt de melk kan vervangen door lichte room.
De saus zal dan dikker, maar wel wat calorierijker zijn!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
België