Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spinazie champignon gratin
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
grill
Ingrediënten
▢
600
gram
ontdooide diepvriesspinazie
▢
1
teentje
knoflook
▢
60
gram
boter
▢
3
dl
béchamelsaus
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
250
gram
champignons
in plakjes gesneden
▢
4
eetlepels
slagroom
▢
2
eidooiers
Instructies
Knijp overtollig vocht uit de ontdooide spinazie.
Smelt de helft van de boter in een pan en bak het gehalveerde teentje knoflook gedurende ongeveer 3 minuten zachtjes tot het lichtbruin is.
Voeg de spinazie toe en bak het geheel nog eens ongeveer 4 minuten.
Verwarm de béchamelsaus.
Roer de helft van de béchamelsaus, zout en peper door de spinazie en doe dit mengsel in een ingevette ovenschaal.
Verwarm de grill voor.
Bak de champignons in de rest van de boter gedurende ongeveer 5 minuten (schep 2 eetlepels champignons uit de pan en houd apart).
Giet de rest van de béchamelsaus in de pan met champignons.
Klop de slagroom lobbig en meng dit met de eidooiers.
Roer dit mengsel door de champignonsaus en verdeel het over de spinazie in de ovenschaal.
Schep de apart gehouden champignons erbovenop.
Gratineer het gerecht gedurende ongeveer 4 minuten onder de hete grill tot het mooi goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze verrukkelijke spinazie champignon gratin als bijgerecht naast een hoofdgerecht naar keuze!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Ovenschotel