Ontbeen 6 kuikens, kruid ze en vul ze met een mengsel van 300 gr kalfsgehakt, 300 gr redelijk vet varkensgehakt, 3 eigelen,met daarbij ⅓ van dit totaal volume hopscheuten.
Bak de kuikens dan op de gewone wijze in de pan ,± 30 minuten.
Voeg er echter na 15 minuten een fijne mengeling bij van worteltjes, sjalotten,
peterseliewortels, tijm en laurier.
Schik de kuikens, als ze gaar zijn, in een pannetje.
Bevochtig de braadpan met een fles Rodenbachbier en een weinig kalfsbouillon en laat het vocht tot de gewenste hoeveelheid inkoken.
Bind het lichtjes met in bloem vermengde malse boter.
Meng voor het opdienen 2 eetlepels slagroom goed in de saus en breng deze op smaak door nogmaals te kruiden.
Giet de saus over de kuikens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer er korfjes hopscheuten en aardappelnootjes apart bij.