Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mosselen met bier
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
kg
mosselen
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
1
prei
▢
3
takjes
peterselie
▢
1
eetlepel
boter
▢
2
dl
De Koninck
▢
peper
Instructies
Was de mosselen en gooi kapotte mosselen of mosselen, die zich bij aanraking niet sluiten, weg.
Snijd de bleekselderij en de prei in stukjes en hak de peterselie fijn.
Smelt de boter in een grote pan en bak op een laag vuur de ui, de bleekselderij en de prei ± 3 minuten.
Voeg de peterselie en de mosselen toe.
Schenk het bier over de mosselen en laat ze met het deksel op de pan op hoog vuur ± 10 minuten koken.
Schud de mosselen af en toe om.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met frites en een frisse salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
België