Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oostendse waterzooi
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
75
gr
boter
▢
100
gr
ui in dunne ringen
▢
200
gr
witloof in smalle reepjes
▢
3
lente-uitjes in ringen
▢
citroensap
▢
2
dl
visbouillon
tablet
▢
½
dl
witte wijn
▢
2
ontvelde vleestomaten in vieren
▢
4
stukken kabeljauwfilet
á 150 gr
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepels
geknipte tuinkers
▢
2
eetlepels
gehakte peterselie
▢
2
eetlepels
gehakte bieslook
▢
150
gr
zalmfilet
in reepjes
Instructies
Laat in 50 gr boter de ui, het witloof, de lente-ui met een scheutje citroensap ± 5 minuten zacht bakken.
Doe de bouillon en de wijn erbij, breng het aan de kook en laat het ± 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de tomaat en de rest van de boter toe.
Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en leg ze in de pan.
Schep het groentemengsel erover, breng het geheel aan de kook en pocheer de vis 6-8 minuten tegen de kook aan.
Verdeel de kabeljauw en de zalm over de borden, strooi er de groene kruiden over en verdeel het groentemengsel erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gestoomde aardappelen of broodcroûtons bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
België