Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rundstong met rozijnen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rundstong
voor 4 personen
▢
2
uien
▢
4
wortelen
▢
1
selder
▢
2
preien
▢
2
laurierbladen
▢
1
takje
tijm
▢
50
gr
boter
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
eetlepel
tomatenpuree
▢
50
gr
rozijnen
▢
½
liter
blond bier
▢
peper
▢
zout
Instructies
Laat de rundstong 2-3 uur in koud water staan en droog het vlees met keukenpapier goed af.
Maak een bouillon met de gesnipperde groenten en kruid die met tijm, zout en peper.
Laat de rundstong in de bouillon tenminste 2 uur zachtjes koken, controleer regelmatig met een vork of het vlees al gaar is.
Haal het dan met een schuimspaan uit de pan en verwijder het vel rond de tong.
Snijd het vlees dan in plakjes of stukjes en houd die in wat kookvocht warm.
Smelt de boter in een kleine pan, voeg de bloem toe en roer het geheel met een houten lepel door elkaar tot een blanke roux ontstaat.
Doe er ± 2 eetlepels van het kookvocht van de tong bij, met de tomatenpuree, het bier en de rozijnen.
Laat alles op laag vuur 15-20 minuten doorkoken en roer af en toe met een houten lepel door de saus.
Kruid naar smaak met peper en zout.
De saus is klaar als zij goed gebonden en mooi glad is.
Voeg eventueel nog wat zout, peper en andere kruiden toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gerecht met gekookte aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
/
Zuidvruchten