Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Soep van Wildfond met Shiitake en Ravioli gevuld met Ricotta
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
shiitake paddenstoelen
hoedjes in dunne reepjes gesneden
▢
½
teen
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
kleine
winterwortel
in lucifergrote reepjes gesneden
▢
1
steel bleekselderij
in lucifergrote reepjes gesneden
▢
10
verse
basilicumblaadjes
in reepjes gesneden
▢
18
gedroogde
ravioli gevuld met ricotta
3 per soepkop
▢
Zout
naar smaak
▢
2
potten wildfond
ca. 1 1/8 liter
▢
½
dl
Madeira-wijn of rode port
▢
8
sneetjes
casino-bruin brood
▢
Stervormige broodstukken
uitgestoken uit de geroosterde sneetjes
Instructies
Bereidingswijze:
Bak de shiitake paddenstoelenreepjes met geperste knoflook in 1 eetlepel boter gedurende 4 minuten.
Laat ze daarna uitlekken op een zeef.
Blancheer de lucifergrote reepjes wortel en bleekselderij gedurende 1 minuut en laat ze uitlekken.
Kook de gedroogde ravioli in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
Spoel ze af met koud water en zet apart.
Breng de wildfond in potten met Madeira-wijn of rode port al roerend aan de kook.
Voeg de shiitake paddenstoelen, wortel- en bleekselderijreepjes, basilicum en de gekookte ravioli toe aan de hete bouillon.
Warm de ravioli even mee.
Verdeel het mengsel over 6-8 verwarmde soepkommen.
Rooster de sneetjes casino-bruin brood en steek er stervormige stukken uit.
Serveer de hete bouillon in de soepkommen en voeg de sterren van geroosterd brood toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke wildsoep met een hartverwarmende combinatie van smaken!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
/
Wild