Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse bierfondue
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
liter
donker bier
▢
250
gr
Limburgse kaas
▢
250
gr
Munster kaas
▢
3
eetlepels
maïzena
▢
1
theelepel
mosterd
▢
1
theelepel
kummelzaad
▢
400
gr
roggebrood
Instructies
Snijd de kaas in stukken, voeg die bij het bier en blijf roeren tot de kaas is gesmolten.
Maak van de maïzena met de mosterd, de kummel en wat water een glad dik papje en voeg dit bij de bierfondue.
Laat het geheel al roerend even koken en zet het vuur daarna halfhoog.
Snijd van het roggebrood vingerdikke sneetjes,snijd deze in vierkante stukjes en leg die op een serveerschotel.
Vul een fonduepan met de bierfondue en zet die op een brander.
Serveer er de vierkantjes roggebrood bij en dompel die, aan een vork gestoken, in de fondue onder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Drink er frisse witte wijn of donker bier bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fondue
/
Kaas
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch