Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Court bouillon
Porties:
1
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
wortel
▢
1
ui
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
dl
droge witte wijn
Alsace Pinot Blanc
▢
1
laurierblaadje
▢
2
takjes
verse tijm
▢
8
zwarte peperkorrels
▢
zout
Instructies
Wortel wassen en in plakjes snijden.
Ui pellen en in ringen snijden.
Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden.
In pan wortel, ui, bleekselderij, witte wijn, laurier, tijm, peperkorrels en een snufje zout met 1 liter water aan de kook brengen.
Bouillon 30 minuten laten trekken.
Bouillon laten afkoelen en zeven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker in een voorgerecht met bijvoorbeeld rivierkreeftjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk