Snijd de soepgroente en uien fijn en fruit ze in de boter in een grote pan.
Voeg de uitgeperste knoflook toe en bak kort mee.
Blus af met de tomatenketchup en witte wijn.
Breng het mengsel op smaak met zout, suiker en versgemalen peper.
Laat alles op laag vuur ongeveer 10 minuten sudderen.
Voeg de mosselen toe en laat ze circa 15 minuten garen totdat de schelpen openstaan.
Serveer de mosselen in het hete vocht.
Deze smakelijke mosselen in tomatenwijn zijn heerlijk gekruid en vormen een perfect gerecht voor een gezellig diner.
Serveer met vers knapperig brood om de saus mee op te dippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze smakelijke mosselen in tomatenwijn zijn heerlijk gekruid en vormen een perfect gerecht voor een gezellig diner. Serveer met vers knapperig brood om de saus mee op te dippen.
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.