Maak de soepgroente schoon, was ze en hak ze fijn. Schil de uien en
snijd ze in ringen.
Breng de wijn met het water, de peperkorrels, het laurierblad en wat
zout in een grote pan aan de kook.
Voeg de soepgroente en de uiringen toe en laat het geheel 10 minuten
koken.
Doe de mosselen in de pan, leg het deksel erop en kook alles 10 tot 15
minuten tot de schelpen open staan.
Roer ondertussen de mayonaise door de yoghurt. Was de citroen, rasp de
schil en pers de vrucht uit.
Breng de mayonaise met de citroenschil, 2 eetlepels citroensap, zout,
peper en suiker op smaak en verdeel ze over 4 schaaltjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept biedt een heerlijke manier om van verse mosselen te genieten, met een verfrissende dip die perfect samengaat met de zilte smaak van de zeevruchten.Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.