Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hoorntjes met gorgonzola en zongedroogde tomaten
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
bladerdeeg
▢
1
ei
losgeklopt
▢
Grove kristalsuiker
▢
Olie
▢
50
g
Alpro Soya Bak en Braad
▢
50
g
bloem
▢
300
ml
Alpro Soya Drink zonder suiker
zonder zout
▢
100
g
Gorgonzola
▢
100
g
zongedroogde tomaten
▢
Versgemalen zwarte peper
▢
Rucola
Instructies
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap van circa 30 cm lang en 8 cm breed.
Snijd het bladerdeeg in 8 repen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak van aluminiumfolie acht hoornvormpjes.
Borstel deze in met olie en rol er het bladerdeeg omheen, beginnend onderaan en werkend naar boven.
Zorg ervoor dat het deeg zichzelf een beetje overlapt.
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi de hoorntjes rijkelijk met kristalsuiker.
Bak ze gedurende 15 minuten in de oven.
Laat de hoorntjes afkoelen en verwijder het aluminiumfolie.
Verhit de Alpro Soya Bak en Braad en voeg al roerend de bloem toe tot een roux ontstaat.
Roer de Alpro Soya Drink erdoor tot een gladde saus ontstaat.
Verbrokkel de gorgonzola en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
Roer deze door de saus en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Laat de saus afkoelen.
Spuit de saus in de hoorntjes en verwarm lichtjes in een oven op 100 °C tot de kaas een beetje smeuïg wordt.
Garneer met een blaadje rucola.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt ook kant-en-klare pasteibakjes gebruiken in plaats van de zelfgemaakte hoorntjes.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Kaas
/
Koude Hapjes
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch