Hoorntjes met gorgonzola en zongedroogde tomaten

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • Grove kristalsuiker
  • Olie
  • 50 g Alpro Soya Bak en Braad
  • 50 g bloem
  • 300 ml Alpro Soya Drink zonder suiker zonder zout
  • 100 g Gorgonzola
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • Versgemalen zwarte peper
  • Rucola

Instructies

  • Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap van circa 30 cm lang en 8 cm breed.
  • Snijd het bladerdeeg in 8 repen.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak van aluminiumfolie acht hoornvormpjes.
  • Borstel deze in met olie en rol er het bladerdeeg omheen, beginnend onderaan en werkend naar boven.
  • Zorg ervoor dat het deeg zichzelf een beetje overlapt.
  • Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi de hoorntjes rijkelijk met kristalsuiker.
  • Bak ze gedurende 15 minuten in de oven.
  • Laat de hoorntjes afkoelen en verwijder het aluminiumfolie.
  • Verhit de Alpro Soya Bak en Braad en voeg al roerend de bloem toe tot een roux ontstaat.
  • Roer de Alpro Soya Drink erdoor tot een gladde saus ontstaat.
  • Verbrokkel de gorgonzola en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  • Roer deze door de saus en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  • Laat de saus afkoelen.
  • Spuit de saus in de hoorntjes en verwarm lichtjes in een oven op 100 °C tot de kaas een beetje smeuïg wordt.
  • Garneer met een blaadje rucola.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt ook kant-en-klare pasteibakjes gebruiken in plaats van de zelfgemaakte hoorntjes.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas / Koude Hapjes
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch