Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Samosa's met Mint-Yoghurtdip
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
cm
gember
▢
200
g
plantaardig gehakt
bijv. sojagehakt
▢
1
tl
tomatenpuree
▢
½
tl
gemalen komijn
▢
½
tl
gemalen koriander
▢
200
ml
kokosmelk
uit blik
▢
100
g
doperwten
▢
6
vellen
filodeeg
▢
Plantaardige olie om te bakken
▢
6
takjes
verse munt
▢
100
ml
plantaardige yoghurt
naturel
▢
Snufje
suiker
▢
1
tl
rode wijnazijn
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper de ui, knoflook en gember fijn.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en voeg de gesnipperde ui, knoflook en gember toe.
Bak ze glazig.
Voeg het plantaardig gehakt, tomatenpuree, gemalen komijn en koriander toe.
Bak dit gedurende 1 minuut.
Giet de kokosmelk erbij en laat het geheel inkoken tot een dikke massa.
Voeg de doperwten toe en breng op smaak met zout en peper.
Laat het mengsel sudderen tot de erwten gaar zijn.
Snijd de vellen filodeeg in repen van 5 cm breed.
Bestrijk ze licht met olie.
Vorm driehoekige pakketjes van het gehaktmengsel in het filodeeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de samosa's ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
Mint-Yoghurtdip:
Hak de muntblaadjes fijn en meng ze door de plantaardige yoghurt.
Voeg een snufje suiker, rode wijnazijn, zout en peper toe naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke samosa's met de verfrissende munt-yoghurtdip!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Warme hapjes
/
Zuivel
Land van herkomst
India
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch