Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mossel-Groenteragout met Pureerand
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
mosselen
▢
8
aardappels
▢
2
el
roomboter
▢
200
gram
champignons
▢
125
gram
erwten
uit de diepvries
▢
Nootmuskaat
▢
Zout
▢
Peper
▢
Verse
dille
▢
½
kopje
melk
Instructies
Kook de aardappelen in de schil, pel ze en stamp ze tot puree.
Roer de helft van de melk erdoor en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stoof de mosselen, fijngesneden champignons en erwten zacht in de roomboter.
Voeg de resterende melk toe en breng op smaak met zout, peper en fijngehakte dille.
Spuit de puree bij voorkeur met een slagroomspuit in 4 vuurvaste schalen.
Schep het mossel-groentemengsel en het kooknat op de puree.
Zet de schalen in de voorverwarmde oven op 225°C en bak het gerecht tot de puree mooi bruin is.
Garneer met enkele takjes verse dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een frisse en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
2.5
mg
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten