Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Amerikaanse Manhattan Clam Chowder
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1.5
kg
verse mosselen
▢
2
liter
water
▢
4
uien
fijngehakt
▢
300
gram
bleekselderij
in schijfjes gesneden
▢
1
kg
tomaten
geblancheerd, ontveld en in vieren gesneden
▢
250
gram
wortelen
in schijfjes gesneden
▢
350
gram
spek
in blokjes gesneden
▢
3
eetlepels
gehakte peterselie
▢
1
theelepel
tijm
▢
1
groot
laurierblad
▢
Zout en peper naar smaak
▢
250
gram
aardappels
geschild en in stukjes gesneden
Instructies
Doe de mosselen in een grote pan met kokend, licht gezouten water.
Laat ze ongeveer 10 minuten koken tot de schelpen openstaan.
Giet het kookvocht af en bewaar het.
Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelpen.
Fruit ondertussen de gehakte uien en het spek in een pan.
Voeg de bleekselderij, wortelen en tomaten toe en stoof alles zachtjes.
Blus de groenten af met het bewaarde kookvocht van de mosselen.
Voeg de tijm, het laurierblad, zout en peper toe naar smaak.
Voeg de gesneden aardappelen toe en laat alles ongeveer 1 uur zachtjes koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
Voeg de gekookte mosselen toe aan de soep en laat deze nog even kort opkoken.
Roer de gehakte peterselie door de soep en serveer warm.
Geniet van deze hartige Manhattan Clam Chowder!
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij deze Amerikaanse Manhattan Clam Chowder.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
20
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij